Tiistai, 22.1.2019 
Visa
Talous

Yrityssaneeraus pelasti Mestarilaatoituksen konkurssilta

  • Esa Kurki
  • Niko Jouhkimainen

Rakennusalan konkariyrittäjän Martti Matilaisen (kuvassa) Mestarilaatoitus Oy ajautui vaikeuksiin runsaat kymmenen vuotta sitten, kun kaksi suurta asiakasta ei pystynyt yllättäen suoriutumaan maksuvelvoitteistaan yritykselle. Verottaja haki vuonna 2008 Mestarilaatoitusta konkurssiin, mutta yritys pääsi kuitenkin hakeutumaan yrityssaneeraukseen, kun velkojat hyväksyivät asian.

- Esitin silloin kuudelle velkojalle, että haluan maksaa kyllä kaiken pois saneerauksen kestäessä, mutta prosessissa velkoja kuitenkin leikattiin, Matilainen kertoo.

Saneeraukseen pääsyn perusedellytyksenä on, että yrityksellä on hyvät näkymät selviytyä määrätystä maksuohjelmastaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Ystäväni Pertti Korhonen oli ratkaiseva henkilö, että uskalsin lähteä savottaan ja myöntää epäonnistumiseni. Saneeraus lähtikin menemään, kun meillä on ollut hyviä töitä. Se oli tietysti aika juhlaa, kun kaikki sovitut maksut saatiin hoidettua.

Hyvät työurakat saatiin myös hoidettua hyvin.

- Takuukorjauksia meillä ei oikeastaan ole - tai ne ovat hyvin satunnaisia. Eli pojat osaavat tehdä jutut. Meitä on kantanut se, etteivät jälkikaiut työstä ole huonoja, joten meihin luotetaan, Matilainen toteaa.

Lopulta yrityssaneerausmenettely saatiin päätökseen Mestarilaatoituksen osalta pari vuotta ennen määräaikaa.

Lisää aiheesta: Yrityssaneeraus tervehdytti saneeraajan

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa