Tiistai, 20.11.2018 
Jalmari, Jari
Talous

Piipolta tulosvaroitus - kuivuus heikensi paalaustuotteiden kysyntää

  • Esa Kurki
  • Jouni Turunen
Outokumpulainen Piippo Oyj kertoo, että alustavien lukujen mukaan sen tammi-kesäkuun liikevaihto ja vertailukelpoinen liiketulos jäivät selvästi odotuksista. Yhtiön mukaan sen vertailukelpoinen liiketulos laski ensimmäisellä vuosipuoliskolla 588 000 euroon, joka on peräti 44 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Viime vuonna Piipon liiketulos oli tammi-kesäkuussa noin 1,1 miljoonaa euroa.

Tiedotteen mukaan yhtiön paalaustuotteiden toimituksia, ja siten myös liikevaihtoa, vähensi ensimmäisellä vuosipuoliskolla sekä alueittain vallitseva kuivuus että normaalia myöhemmin alkanut agrisesonki.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Piippo jäi erityisesti paalauslangoissa merkittävästi jälkeen edellisen vuoden toimituksista. Sen sijaan paalausverkkojen kansainvälinen kysyntä on jatkunut yhtiön mukaan edelleen hyvänä.

Tiedotteen mukaan alkuvuoden liiketulosta heikensi se, että yhtiö valmistautui huomattavasti suurempiin toimitusmääriin, minkä seurauksena tuotantokustannukset kasvoivat. Samaan aikaan raaka-ainekustannukset nousivat, eikä Piippo onnistunut siirtämään nousua kokonaan myyntihintoihin.

Yhtiö ennakoi, että alkuvuoden tulos alentaa koko vuoden tulosennustetta. Piippo antaa uuden ohjeistuksen, kun se saa valmiiksi loppuvuoden ennusteen.

Yhtiö julkaisee ensimmäisen vuosipuoliskon tulosraporttinsa 14.8.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa