Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Talous

Jukolan Osuuskaupan myynti vahvassa kasvussa - "Hintaero kilpailijaan on kasvanut edelleen"

  • Juho Lintula
  • Marianne Hakala

Jukolan Osuuskaupan myynti kasvoi alkuvuoden aikana reippaasti. Tammi-kesäkuun verollinen myynti oli 25,8 miljoonaa euroa eli 10,6 prosenttia enemmän kuin edellisvuoden vastaavana ajankohtana.

Osuuskaupan mukaan myynnin kehitystä siivittivät erityisesti alueella viimeisen vuoden aikana tapahtuneet markkinatilannemuutokset. Jukola on pystynyt vahvistamaan asemaansa, koska kilpailevia myymälöitä on lakkautettu Nurmeksessa, Valtimolla ja Rautavaaralla.

Myös lämmin alkukesä on vaikuttanut suotuisasti myynteihin, sillä säiden merkitys kesämyynneissä on Jukolalle tärkeä loma-asukkaiden suhteellisen suuren määrän vuoksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Päivittäistavarakaupassa myynti kasvoi alkuvuonna yhteensä 13,7 prosenttia.

- Ulkopuolisen tutkimusyrityksen kuukausittain tekemän hintatutkimuksen perusteella hintaero paikalliseen kilpailijaan on kasvanut kuluneena vuonna edelleen, Jukolan Osuuskauppa tiedottaa.

Liikennemyymälä- ja polttonestekaupassa myynti kasvoi 7,5 prosenttia. Nurmeksen ABC remontoitiin keväällä, ja uudistetun yksikön myynteihin ollaan tyytyväisiä.

Rautakaupassa alkuvuoden myynti oli edellisvuoden tasolla. Lämmin alkukesä vaikutti positiivisesti myynteihin, mutta toisaalta uudisrakentamista on ollut alueella aiempaa vähemmän.

Tulosta osuuskauppa teki tammi-kesäkuussa 330 000 euroa. Tulos oli hieman edellisvuotta parempi.

Jukolan Osuuskaupalla oli kesäkuun lopussa 7 715 asiakasomistajaa. Alkuvuonna Jukola maksoi asiakasomistajilleen bonusta 470 000 euroa.

Jukolan Osuuskauppa on suurimpia yksityisiä työnantajia Pielisen Karjalassa. Työntekijöitä oli kesäkuun lopussa 168.

Palveluverkoston kehittäminen jatkuu osuuskaupan mukaan edelleen. Tällä hetkellä Jukola rakennuttaa uutta myymälää Rautavaaralle. Uuden kaupan avajaisia vietetään tammi-helmikuussa 2019.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa