Keskiviikko, 19.12.2018 
Iikka, Iiro
Talous

Joensuulaisella konepaja ViiMetillä miljoonainvestoinnit

  • Esa Kurki
  • Marko Puumalainen
Ari Niskanen (vas.) ja Olli Rissanen jakoivat tehdaskierroksella Merja Blombergille ja Markku Eestilälle tummat suojapleksit hitsauksen seuraamista varten. Ari Niskanen (vas.) ja Olli Rissanen jakoivat tehdaskierroksella Merja Blombergille ja Markku Eestilälle tummat suojapleksit hitsauksen seuraamista varten.
Joensuulainen konepajayhtiö ViiMet on tehnyt kolmen viime vuoden aikana yhtiön kokoon nähden suuret, yhteensä kahden miljoonan euron investoinnit. Yhtiö on satsannut koneisiin ja laitteisiin, automaatioon, tiloihin ja henkilöstöön.

Parhaillaan konepajalla sisäänajetaan 300 000 euron arvoista hitsausrobottisolua, ja kolmen viikon päästä on tulossa uusi koneistuskeskus. Meneillään olevassa investointipaketissa otettiin käyttöön myös automatiikalla toimiva led-valaistus.

Led-valaistuksen käyttöönottoa puoltaa sekä ympäristönäkökulma, energiasäästöt ja valaistusolojen selvä parantuminen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Työntekijät totesivat, että ero on kuin yöllä ja päivälle, kun he palasivat lomilta. Työvuorossa ei väsytä samalla tavoin, kun on kirkasta kuin ulkona työskennellessä - led-valaistuksesta koituu myös laadullista hyötyä, yrittäjä Olli Rissanen arvioi.

Hänen mukaansa seuraavaa investointia suunnitellaan parhaillaan, ja tarkoituksena on ottaa käyttöön muun muassa toinen robottisolu.

ViiMetin kovaa investointitahtia selittää sen suurten asiakkaiden, kuten Ponssen ja Mantsinen Groupin, koneiden kova kysyntä viime vuosina maailmanmarkkinoilla.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa