Keskiviikko, 19.12.2018 
Iikka, Iiro
Talous

Tulikivi kohensi kannattavuuttaan, liikevaihto edelleen laskussa

  • Esa Kurki
  • Mikko Makkonen
Juukalainen Tulikivi Oyj kertoo puolivuosikatsauksessaan, että se pystyi kohentamaan kannattavuuttaan huhti-kesäkuussa. Liiketulos parani viidettä vuosineljännestä peräkkäin vertailuvuoteen nähden.

Toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen toteaa tulostiedotteessa, että kannattavuuden paraneminen jatkui, vaikka kuluttajien kiinnostus tulisijahankintoihin laantui kevään lämpimien säiden myötä

Yhtiön toisen neljänneksen liiketulos nousi viime vuodesta runsaalla kolmanneksella 0,4 miljoonaan euroa. Tammi-kesäkuun liiketulos koheni viime vuoden 0,6 miljoonan euron tappiolta 0,2 miljoonan euron verran miinusmerkkiseksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Liikevaihto laski huhti-kesäkuussa runsaat 5 prosenttia 7,4 miljoonaan euroon. Vuoden ensimmäisellä puoliskolla liikevaihto hupeni vajaat 2 prosenttia 13,5 miljoonaan euroon.

Vauhkosen mukaan Karelia- ja Pielinen-takkamallistot ovat lisänneet selvästi jälleenmyyjien ja kuluttajien mielenkiintoa Tulikiven tuotteisiin Keski-Euroopassa, ja mallistojen myötä myyntinäkymät ovat edellisvuotta paremmat.

Tulikiven tilauskanta oli kesäkuun lopussa 3,4 miljoonaa euroa, kun se oli vuotta aiemmin 4,0 miljoonaa euroa. Nettovelkaantumisaste nousi tammi-kesäkuussa 141,4 prosenttiin vuodentakaisesta 135,7 prosentista.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa