Keskiviikko, 19.12.2018 
Iikka, Iiro
Talous

Pohjois-Karjalassa Alkon litramyynti niiasi miltei kaikissa tuoteryhmissä sekä koko alkuvuonna että heinäkuussa - Joensuun Prisman Alko maan kärkikastia

  • Aaro Virolainen
  • Niko Jouhkimainen
Valkoviinit ovat Alkon ykköstuotteita ennen punaviinejä ja niitä seuraavia vodkia ja viinoja litramyynnillä mitattuna. Pohjois-Karjalassa alkuvuoden myynti noudatteli valtakunnallista kaavaa eli punaviinejä myytiin enemmän tammi- maaliskuussa, ja huhtikuussa valkoviinit menivät ohi.

Pohjois-Karjalassa Alkon litramyynti niiasi miltei kaikissa tuoteryhmissä sekä koko alkuvuonna että heinäkuussa. Yhteenlaskettu pudotus oli noin kymmenys. Lonkeroiden myynti puolittui ja oluen myynti laski kolmanneksella, kun 5,5-prosenttisten myynti sallittiin ruokakaupoissa.

Valkoviinejä myytiin Pohjois-Karjalassa 300 000 litraa ja punaviinejä 265 000 litraa, kun vodka- ja viinat -tuoteryhmän myynti oli 263 000 litraa tammi-heinäkuussa. Muita väkeviä myytiin 130 000 litraa, oluita 73 000. Aivan oluen kannoilla tulivat kuohuviinit.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Maakunnan Alkoissa vain roséviinien ja alkoholittomien juomien kulutus kasvoi alkuvuonna, mutta niitä myytiin vähän. Valko- ja kuohuviinien kulutus pysyi miltei ennallaan.

Joensuun Prisman Alko on myynniltään maan parhaita. Muita maakunnan Alkoja ei yllä 30:n kärkeen. Tammikuussa Prisman Alkoa enemmän myi ainoastaan Espoon Leppävääran Sellon Alko. Tammi-heinäkuun tilastoissa Prisman Alko on myynyt seitsemänneksi eniten Suomessa, kun se uudestaan paransi sijoitustaan heinäkuussa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa