Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Talous

Asuntolainojen kysyntä on vilkastunut - Pohjois-Karjalan Osuuspankille alkuvuonna 1 500 uutta asiakasta

  • Jaana Kainulainen
  • Rasmus Härkönen

OP Pohjois-Karjalan pankkitoiminta jatkaa vahvaa kasvuaan. Luottojen kysyntä on kasvanut, mikä kertoo osaltaan kuluttajien ja yrittäjien luottamuksesta omaan talouteensa.

Pankin vakavaraisuus vahvistui ensimmäisellä vuosipuoliskolla. OP Pohjois-Karjala ennustaa tämän vuoden liikevoiton paranevan selkeästi edelliseen vuoteen nähden.

- Olemme hyvin iloisia ja kiitollisia siitä, että asiakkaat ovat löytäneet monipuoliset palvelumme. Saamamme palautteen perusteella he arvostavat konttoriverkoston laajuutta, ajanmukaista palvelukokonaisuutta, henkilöstömme osaamista ja kilpailukykyisiä hintoja. Myös asiakasomistajuudelle ja paikallisuudelle annetaan painoarvoa pankki- ja vakuutuspalveluita valittaessa, toimitusjohtaja Jaana Reimasto-Heiskanen toteaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Osuustoiminnallisena yrityksenä osuuspankki tukee esimerkiksi paikallisia urheilu- ja kulttuuritoimijoita.

Tukea ovat saaneet muun muassa yleishyödylliset yhdistykset, jotka palkkasivat osuuspankkien tuella tänäkin kesänä Pohjois-Karjalassa sata nuorta kesätöihin.

Pankkitoiminnan kokonaisvolyymi oli alkuvuonna 2,75 miljardia euroa. Voimakkainta kasvu on ollut asiakasvaroissa eli talletusten, rahastojen ja vakuutussäästöjen yhteenlasketussa määrässä.

Uusia luottoja myönnettiin alkuvuonna 130 miljoonaa euroa. Erityisesti asuntorahoitus on ollut vilkasta. Samaan aikaan talouden hyvät näkymät ovat vaikuttaneet yritysten investointien kasvuun.

- Jo kauan jatkunut matala korkotaso on saanut yhä useamman asiakkaamme varautumaan mahdolliseen korkojen nousuun suojauksilla. Tällä hetkellä suojaaminen on mielestäni järkevää ja kustannuksiltaan edullista, Reimasto-Heiskanen jatkaa.

Sijoittamisen suhteen matalat korot kannustavat hakemaan tuottoja esimerkiksi rahastoista ja vakuutussäästämisestä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa