Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Talous

Kesän poikkeuksellinen kuivuus kuihduttaa Piipon tulosta

  • Esa Kurki
  • Marko Puumalainen
Outokumpulaisen Piippo Oyj:n ensimmäinen vuosipuolisko oli vaikea, kuten yhtiö kertoi jo ennakolta runsaat kolme viikkoa sitten antamassaan tulosvaroituksessa.

Yhtiön puolivuotiskatsauksen mukaan vertailukelpoinen liiketulos laski tammi-kesäkuussa varoituksessa ennakoitua vähemmän. Liiketulos pieneni viime vuodesta 35 prosenttia vajaaseen 0,7 miljoonaan euroon. Liikevaihto laski 0,7 prosenttia vähän vaille 12,1 miljoonaan euroon.

Paalausverkkoja ja -lankoja valmistavan Piipon toimitusjohtaja Jukka Keisanen (kuvassa) kertoo, että suurista maatalousmarkkinoista vain Venäjältä näyttäisi tulevan kasvua tänä vuonna. Ankara kuivuus on kiusannut maataloutta niin Yhdysvalloissa, Euroopassa kuin Australiassakin. Keisanen kuvaa tilannetta poikkeukselliseksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Alkuvuoden tilauskanta oli hyvä, mutta sitten kuivuus alkoi kurittaa koko toimialaa.

Paalaustuotteiden globaali markkinakysyntä ei kasva tänä vuonna, mutta keskimääräisen markkinakasvun pysähtymisen arvioidaan olevan tilapäistä.

Yhtiö arvioi koko vuoden liiketuloksen jäävän merkittävästi viime vuodesta, ja myös liikevaihto on jäämässä viime vuotta pienemmäksi. Paalaustuotteista on maailmalla ylitarjontaa ja varastoja, mikä vaikuttaa loppuvuoden toimituksiin ja kannattavuuteen.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa