Lauantai, 17.11.2018 
Einari, Eino
Talous

Rantalainen osti kaksi tilitoimistoa Joensuusta

  • Jaana Kainulainen
  • Kimmo Kirves
Anneli Sorsa (vas.) ja Eila Kontkanen jatkavat Rantalaisen palveluksessa johtotehtävissä Joensuussa. Anneli Sorsa (vas.) ja Eila Kontkanen jatkavat Rantalaisen palveluksessa johtotehtävissä Joensuussa.

Rantalainen-konserniin kuuluva Rantalainen & Talsi Oy on ostanut joensuulaisten tilitoimistojen Carelian Taloushallintopalvelut Oy:n ja Silenna Oy:n liiketoiminnot. Kauppojen myötä Rantalaiselle siirtyy Joensuussa yhteensä 15 työntekijää ja vajaan 1,2 miljoonan euron liiketoiminnot.

Rantalainen-konsernin strategia on kasvaa maakuntakeskuksissa ja yliopistokaupungeissa.

– Rakennamme Joensuuhun 30 hengen tilitoimiston vuoden 2020 loppuun mennessä. Sitä varten toiminnan rungoksi haettiin moderneja ja vahvoja paikallisia toimijoita, toteaa Rantalainen&Talsin toimitusjohtaja Timo-Jussi Talsi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rantalaisella on takana jo 150 yrityskauppaa ja lisää on luvassa ympäri Suomea – myös Joensuussa.

– Kasvua haetaan sekä orgaanisesti että yritysostoin, ja sitä vauhditetaan myös voimakkaalla toiminnan digitalisoinnilla.

Yrityskauppa oli molemmille joensuulaisille yli 60-vuotiaille yrittäjille luonteva keino turvata liiketoiminnan jatkuvuus ja henkilökunnan työllisyys.

– Monta yötä pyörin sängyssä miettien yrityksen tulevasuutta. Tämän ratkaisun myötä asiakkaat ja henkilökunta voivat olla turvallisin mielin ja elämä jatkuu hyvissä käsissä, toteaa Eila Kontkanen Carelianista.

Rantalaiselle siirtyy kahden toimiston myötä noin 280 asiakasta, joista suurin osa on Pohjois-Karjalasta.

– Moni miettii, ettei ole myytävää. Jos on hyvä liiketoiminta menossa, niin asiakkuudet ja hyvät työntekijät ovat arvokkaita, toteaa yrityskaupoista vastaava Kimmo Martikainen.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa