Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Talous

Kiinan mukaan kauppaneuvottelut USA:n kanssa olivat rakentavia ja avoimia

  • STT
Eilen Kiina ja Yhdysvallat asettivat toisilleen odotetusti lisätulleja. LEHTIKUVA/AFP Eilen Kiina ja Yhdysvallat asettivat toisilleen odotetusti lisätulleja. LEHTIKUVA/AFP
Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppaneuvottelijoiden keskustelut olivat rakentavia ja avoimia, sanoi Kiinan kauppaministeriö perjantaina. Ministeriön mukaan molemmat osapuolet ovat myös jatkossa yhteydessä toisiinsa tulevaisuudensuunnitelmistaan.

Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppaneuvottelijat tapasivat keskiviikkona ja torstaina, mutta läpimurtoa neuvotteluissa ei saavutettu. Maat neuvottelivat ensimmäistä kertaa tullikiistasta kesäkuun jälkeen.

Torstaina Kiina ja Yhdysvallat asettivat toisilleen odotetusti lisätulleja. Yhdysvaltain asettamat tullit koskevat 16 miljardin dollarin arvoista tuontia Kiinasta. Kiina reagoi vastaavan mittaluokan tulleilla amerikkalaistuotteille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Aiemmin Yhdysvallat asetti 25 prosentin tullimaksut sadoille kiinalaistuotteille, joita tuodaan Yhdysvaltoihin noin 34 miljardin dollarin arvosta vuodessa. Kiina vastasi myös näihin tulleihin samalla mitalla.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa