Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Talous

Kalashnikov esitteli sähkömossen – aikoo nousta Teslan kilpailijaksi

  • STT
Kalashnikov kertoo, että yhtiö on kehittänyt prototyyppiä varten omaa teknologiaansa. Auton toimintasäde on 350 kilometriä yhdellä latauksella. LEHTIKUVA/AFP Kalashnikov kertoo, että yhtiö on kehittänyt prototyyppiä varten omaa teknologiaansa. Auton toimintasäde on 350 kilometriä yhdellä latauksella. LEHTIKUVA/AFP
Venäläinen asevalmistaja Kalashnikov on esitellyt sähköauton, joka näyttää 1970-luvulla valmistetulta Izh-Kombilta. Izh perustuu Suomenkin teiltä tuttuun Moskvitsh Eliteen. Kalashnikov kertoo, että "superauto" on tarkoitettu kilpailijaksi muun muassa yhdysvaltalaiselle Teslalle.

Kalashnikov kertoo, että yhtiö on kehittänyt prototyyppiä varten omaa teknologiaansa. Auton toimintasäde on 350 kilometriä yhdellä latauksella.

Kalashnikov tunnetaan AK-47-rynnäkkökivääristään. Konserni on kuitenkin pyrkinyt viime vuosina laajentamaan toimintaansa useille muille aloille, kuten vaatteisiin ja matkapuhelinten kuoriin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sähköauto on aiheuttanut epäuskoa Venäjällä. Autoa on kutsuttu muun muassa "Izh-Zombieksi". Kalashnikovia on kehotettu pitäytymään asevalmistajana ja pysymään erossa autoista.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa