Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Talous

Joensuuhun lisää vammaisten avustajapalveluita - "Tulemme työllistämään lisää avustajia vielä tänä vuonna"

  • Jani Leinonen

Siun soten palveluseteli-toimijaksi hyväksytty Suomen Avustajapalvelut on aloittanut toimintansa Joensuussa kolmen työntekijän voimin. Yritys tarjoaa vaikeavammaisille henkilöille lakisääteistä henkilökohtaisen avustajan tukea.

Suomen Avustajapalvelut Oy:n yrittäjänä toimii 25-vuotias Taneli Tenhovuori. Yritys aloitti toimintansa vasta tämän vuoden alussa, mutta sen uusi toimintatapa on tuonut nopeasti asiakkaita, ja yritys työllistää koko Suomessa jo yli 70 henkilökohtaista avustajaa.

– Tulemme työllistämään lisää avustajia vielä tänä vuonna. Meillä asiakas ja avustaja sopivat keskenään koko avustustoiminnan pääsisällön. Olemme todenneet, että ennakkoon määritellyt toimintatavat ja -ehdot eivät käytännössä palvele yksilöllistä tarvetta, sanoo Tenhovuori, jolla on aiempaa kokemusta suuremman palveluntarjoajan palveluksesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomen Avustajapalvelut Oy on hyväksytty puolessa vuodessa yhteensä 14 kunnan ja sote-alueen palveluntarjoajaksi.

Henkilökohtaisen avun saanti on subjektiivinen oikeus vaikeavammaisille ihmisille, joiden selviytyminen arjesta edellyttää avun saantia. Perinteisessä mallissa vammainen toimii itse avustajansa, mikä edellyttää työnantajavastuiden kantamista.

Huonommin tunnetussa palveluseteli-vaihtoehdossa vammainen henkilö käyttää kunnan myöntämää seteliä, jolla hän voi itse valita, maksaa ja halutessaan vaihtaa avustajansa sekä palveluntarjoajan.

Kaupunki voi myöntää palvelusetelin hakemuksesta. Mahdollisuutta voi tiedustella kaupungin vammaispalvelu-toimistosta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa