Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Talous

Perheyhtiö Lehtosen Liikenteen seuraajafirma lopetetaan

  • Esa Kurki
  • Kimmo Kirves
Toimitusjohtaja Kyösti Lehtonen kuvaili neljä vuotta sitten oloaan helpottuneeksi, kun Lehtosen Liikenne lopetti Joensuun paikallisliikenteessä. Toimitusjohtaja Kyösti Lehtonen kuvaili neljä vuotta sitten oloaan helpottuneeksi, kun Lehtosen Liikenne lopetti Joensuun paikallisliikenteessä.
KM Lehtonen Oy, entinen Lehtosen Liikenne Oy, lopettaa toimintansa 15. elokuuta alkaneen selvitysmenettelyn jälkeen. Yhtiön toinen osakas Mika Lehtonen kertoo, että selvitykseen hakeutumisen tarkoituksena on nimenomaan osakeyhtiön purkaminen ja toiminnan lopetus.

KM Lehtosen, ja aiemman Lehtosen Liikenteen, toinen osakas on Mika Lehtosen isä Kyösti Lehtonen, 84.

Omistajat muuttivat Lehtosen Liikenteen nimen KM Lehtoseksi kohta sen jälkeen, kun yhtiö lopetti bussiliikenteen Joensuussa vuonna 2014. Yritys jäi tuolloin sivuun paikallisliikenteestä ja myi pois kalustonsa, kun bussiliikenne tuli kilpailutuksen piiriin EU-asetuksen myötä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

KM Lehtonen on harjoittanut Mika Lehtosen mukaan muun muassa varaosamyyntiä ja pientä vuokraustoimintaa.

- Velkaa yhtiöllä ei ole lanttiakaan, Lehtonen toteaa.

Sonkajärvellä asuva Mika Lehtonen on tällä hetkellä toisen yhtiön palveluksessa. Hän toimii selvitysmiehenä selvitysprosessissa.

Vuonna 1950 perustettu Lehtosen Liikenne kuului Joensuun kaupunkikuvaan 64 vuotta. Mika Lehtosen isoisä Eino Lehtonen perusti yhtiön, kun hän osti Joensuun torin ja Utran välisen linja-autolinjan.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa