Keskiviikko, 14.11.2018 
Iiris
Talous

Eurooppalainen sijoitusyhtiö Kildare Partners haluaa ostaa kaikki Technopoliksen osakkeet

  • STT
Technopolis saattaa pian päätyä Kildare Partnersin omistukseen. Lehtikuva / Timo Heikkala Technopolis saattaa pian päätyä Kildare Partnersin omistukseen. Lehtikuva / Timo Heikkala
Eurooppalainen kiinteistöomaisuuteen sijoittamiseen keskittynyt Kildare Partners -yhtiö on tehnyt tarjouksen kaikista työtilayhtiö Technopoliksen osakkeista.

Kildare tarjoaa osakkeenomistajille 4,65 euroa per osake, kun maanantain päätöskurssi oli 4,09 euroa osakkeelta. Technopoliksen osakekurssi kohosi tiistaina 14 prosenttia Kildaren ostotarjouksen tasolle.

Technopoliksen suurimmat osakkeenomistajat Varma ja Mercator Capital ovat sitoutuneet hyväksymään ostotarjouksen. Myös Technopoliksen hallitus suosittelee osakkeenomistajilleen yksimielisesti tarjouksen hyväksymistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Olemme tyytyväisiä siihen, että tarjouksentekijä on ilmaissut arvostavansa Technopoliksen johtoa sekä henkilökuntaa ja on vaikuttunut Technopoliksen toimintamallista. Uskomme, että tämä luo vahvan pohjan Technopoliksen kasvulle jatkossa, sanoi Technopoliksen hallituksen puheenjohtaja Juha Laaksonen tiedotteessa.

Ostotarjouksen toteuttamisella ei odoteta olevan välittömiä olennaisia vaikutuksia Technopoliksen toimintaan, työntekijöihin, johtoon tai toimistojen sijaintiin. Kildare aikoo kuitenkin muuttaa yhtiön hallituksen kokoonpanoa.

Technopoliksella on noin 250 työntekijää.

Ostotarjouksen toteutuminen edellyttää, että Kildare saa yli 90 prosentin osuuden Technopoliksen osakekannasta. Tarjousaika alkaa syyskuun alussa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa