Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Talous

Suomen Levyprofiili aloitti yt-neuvottelut - "Kyse on kannattavuudesta ja kilpailukyvystä"

  • Jaana Kainulainen
  • Marko Puumalainen
Toimitusjohtaja Aku Lampola arkistokuvassa toukokuulta. Toimitusjohtaja Aku Lampola arkistokuvassa toukokuulta.

Suomen Levyprofiii Oy on aloittanut yhteistoimintaneuvottelut, joiden tavoitteena on uudistaa tuotantorakennetta liiketoiminnan tarpeen mukaisesti. Yt-neuvottelut voivat johtaa enintään yhdeksän työntekijän vähentämiseen. Neuvottelut koskevat muita henkilöstöryhmiä paitsi hitsaajia ja särmääjiä.

- Talouden tasapainottaminen ja kilpailukyvyn säilyttäminen verrattuna muihin eurooppalaisiin toimijoihin vaatii yksikkökustannusten leikkaamista. Etsimme henkilöstön kanssa yhdessä ratkaisuja, toteaa toimitusjohtaja Aku Lampola.

Lampolan mukaan Levyprofiili ei ole menettänyt asiakkaita vaan töitä riittää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Tilauksia on riittämiin ja ajat näyttävät hyvältä. Kyse on kannattavuudesta ja kilpailukyvystä. Meillä on pää auki Keski-Euroopan tehtaalle ja olemme samalla viivalla kuin kaikki muut.

Joensuun Penttilässä toimiva Suomen Levyprofiili Oy on kasvanut vuodessa noin 25-30 prosenttia ja avannut vientiä muun muassa Ruotsiin.

John Deere Forestryn lisäksi asiakkaita ovat muun muassa Sandvik ja AGCO Gmbh cco. Suomen Levyprofiili Oy:llä on noin 130 omaa työntekijää, ja lisäksi vuokratyöntekijöitä on parisenkymmentä.

Uutista muokattu 28.8. kello 18.30: Täsmennetty Suomen Levyprofiili Oy:n työntekijämäärää.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa