Perjantai, 16.11.2018 
Aarne, Aarno
Talous

Elisa suuntaa etukenossa 5G:hen, KKV toppuutteli markkinointia

  • Esa Kurki
  • Riikka Hurri

Niin kutsutut viidennen sukupolven matkapuhelinverkot (5G) tulevat kiihdyttämään kuluttajien yhteyksiä jo ensi vuoden loppupuoliskolla.

- Toivon mukaan 5G laajenee ensi vuoden aikana tänne Joensuuhunkin, toteaa Elisa Oyj:n Itä-Suomen aluejohtaja Ari Punkkinen (kuvassa).

5G on yleisnimitys matkapuhelinverkoille, jotka mahdollistavat langattoman tiedonsiirron entistä nopeammin. Ensimmäiset neljännen sukupolven 4G-verkot tulivat Suomessa käyttöön vuonna 2010.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Euroopassa on oltu hieman huolestuneita, että Kiina ja Yhdysvallat ottavat johtopaikan 5G-kehityksessä, ja eurooppalaisyritykset jäävät kehityksessä peesaajan paikalle.

Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila koettaa pitää osaltaan huolta, että kehitys kulkisi Eurooppa ensin -malliin.

Elisassa on menty uuteen teknologiaan Mattilan sanoin etukenossa. Kilpailijoiden ja myös Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) mukaan yhtiö otti jopa liikaa etunojaa 5G-liittymien markkinoinnissa: KKV:n vaatimuksen mukaan Elisan piti lopettaa kesällä liittymien markkinointi 5G-liittyminä, koska KKV piti tätä harhaanjohtavana.

- Meidän mielestä Elisan etukeno koituu suomalaisten hyväksi ja Suomen edelläkävijyyden varmistamiseksi, josta jotkut kilpailijat eivät ilmeisesti tykkää, Mattila näkee.

Lisää aiheesta Karjalaisen tilaajille:

5G-verkot tulossa Pohjois-Karjalaankin jo ensi vuonna

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa