Perjantai, 16.11.2018 
Aarne, Aarno
Talous

Katri Kostamo johtaa ProAgria-keskusten yhdistymistä

  • Esa Kurki
  • Marko Puumalainen
Katri Kostamo kävi perjantaina Sadonkorjuutapahtumassa Joensuun Matkustajasatamassa. Katri Kostamo kävi perjantaina Sadonkorjuutapahtumassa Joensuun Matkustajasatamassa.
ProAgria Pohjois-Karjala on tiivistänyt yhteistyötä jo puolentoista vuoden ajan Kainuun ja Pohjois-Savon ProAgria keskusten kanssa. Viime toukokuusta lähtien keskukset ovat toimineet yhteisen toimitusjohtajan, Katri Kostamon (kuvassa), alaisuudessa.

Kostamon kotitoimisto on Kuopiossa, mutta Kuopiolla ei ole mitään pääkonttoristatusta.

Neuvontaorganisaatio ProAgriassa on henkilöstöä Pohjois-Savossa noin 70, Pohjois-Karjalassa noin 40 ja Kainuussa parisenkymmentä. Runsaasta 130 työntekijästä noin 70 prosenttia naisia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjois-Karjalassa on Joensuun lisäksi toimistot Ilomantsissa, Kiteellä, Lieksassa, Liperissä ja Nurmeksessa. Ne tulevat säilymään fuusion jälkeenkin.

- Vaikka me yhdistymme, niin asiakkaammehan eivät ole muuttamassa, vaan haluamme pysyä edelleen asiakkaita lähellä, Kostamo sanoo.

Asiakastyön näkökulmasta katsottuna kolmen keskuksen toiminnot yhdistyvät ensi vuoden alusta, ja operatiivinen toiminta siirtyy yhden yhteisen johtoryhmän ohjattavaksi. Johtoryhmä valitaan tänä syksynä. Hallinnollisen yhdistymisen tavoitteena on päivämäärä 1.1.2020.

- Asiat ovat nyt edenneet todella hyvässä hengessä hallitusten kesken ja olemme aikataulussa. Ensi kuussa on määrä kirjoittaa yhdistymissopimus.

Yhdistymistä perustellaan kustannustehokkuuden parantumisella.

- Kolmea maakuntaa yhdistää vahva maitotalous. Ennen kaikkea saamme yhdistymisestä hyötyä siitä, että asiantuntijamme liikkuvat laajemmin; heidän erityisosaamisensa on tällöin laajemmin asiakkaiden käytettävissä. Koon kasvattamisella pystymme kohdentamaan resursseja paremmin.

Kostamo arvioi, että pidemmän ajan kuluessa on odotettavissa entistä suurempia keskuksia, mitä hän pitää positiivisena suuntauksena.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa