Maanantai, 12.11.2018 
Virpi
Talous

Eurostat: Viron kuluttajahinnat nousseet yli kaksi kertaa Suomen tahtia

  • STT
Kuluttajahinnat EU-maissa ovat nousseet hyvin eri tahtiin vuosituhannen vaihteen jälkeen, ilmenee Eurostatin tuoreesta tilastosta. Koko EU:ssa hinnat ovat nousseet keskimäärin 36,5 prosenttia vuosina 2000–2017.

Suomessa hintojen nousu jää keskiarvon alle, 31,5 prosenttiin. Nopeasti vaurastuneessa Virossa tahti on ollut selvästi rajumpi ja hinnat ovat nousseet liki 80 prosenttia.

Inflaatiokehitys on ollut rajuinta Romaniassa, jossa hinnat ovat vuosituhannen vaihteen jälkeen nousseet 257 prosenttia. EU-maiden kakkonen on Unkari, jossa hinnat ovat lähes tuplaantuneet 98 prosentin nousulla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hinnat ovat samalla jaksolla pysyneet vakaimpina EU:n suurimmassa talousmahdissa. Saksan kuluttajahinnat ovat nousseet 28,6 prosenttia. Ruotsi nousee toiselle sijalle 29,1 prosentin inflaatiolla.

Tuoteryhmittäin laskettuna alkoholijuomat ja tupakka ovat kallistuneet eniten, EU-tasolla yli 90 prosenttia. Asumiskulut, sähkö ja kaasu ovat kallistuneet yli 55 prosenttia. Vaatteiden ja kenkien hinnat ovat pysyneet lähes ennallaan. Viestintäkulut ovat laskeneet yli viidenneksen.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa