Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Talous

Alsiva Oy:n tekemä yrityskauppa tuo Kontiolahteen 20 uutta työpaikkaa

  • Jani Leinonen
  • Samuli Kuittinen
"Tämä yrityskauppa on erittäin tervetullut yhdistyminen varsin pirstaleiselle toimialalle", sanoo Ouneva Groupin konserninjohtaja Mikko Nevalainen. "Tämä yrityskauppa on erittäin tervetullut yhdistyminen varsin pirstaleiselle toimialalle", sanoo Ouneva Groupin konserninjohtaja Mikko Nevalainen.

Alsiva Oy ostaa KM-Valu Oy:n koko liiketoiminnan. Yrityskauppa tuo Kontiolahteen 20 uutta työpaikkaa. 

Kaupan myötä Kontiolahden Yrityspalvelu Oy:n Lehmoon rakennuttama tehdaslaajennus ja toteutetut koneinvestoinnit tulevat nopeasti tehokkaaseen käyttöön, Alsiva Oy tiedottaa.

Työpaikkojen määrän lisäys Kontiolahdella tulee olemaan noin 20 henkilöä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Tämä yrityskauppa on erittäin tervetullut yhdistyminen varsin pirstaleiselle toimialalle. Myös Alsivan ja KM-Valun asiakasportfoliot täydentävät toisiaan. Olemme kasvuhakuinen konserni ja tämä kauppa alleviivaa kasvustrategiaamme. Toivottavasti myös muilla Ouneva Groupin toimialoilla nähdään vastaavia yhdistymisiä, kertoo konserninjohtaja Mikko Nevalainen tiedotteessa.

Alsiva Oy jatkaa tuotannollista toimintaa toistaiseksi KM-Valun tiloissa Säynätsalossa, mutta KM-Valu Oy:n nykyinen liiketoiminta on tarkoitus siirtää asteittain Kontiolahdelle viimeistään vuoden 2019 aikana.

Alsiva Oy on vuonna 1989 perustettu Kontiolahdella toimiva alumiinin ja sinkin painevalimo. Alsiva Oy:n liikevaihto vuonna 2017 oli noin 9,1 milj. euroa ja henkilöstömäärä noin 37. Alsiva Oy on osa Ouneva Groupia. Ouneva Groupin yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2018 on noin 90 miljoonaa euroa ja henkilövahvuus noin 500.

Nyt kaupan kohteena ollut KM-Valu Oy on vuonna 1989 perustettu, Säynätsalossa toimiva alumiinin ja sinkin painevalimo. KM-Valu Oy:n liikevaihto vuonna 2017 oli noin 4,4 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 20. Alsiva Oy:n liikevaihdon vuonna 2019 arvioidaan kaupan myötä olevan 16 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 70.

Kauppahintaa osapuolet eivät kommentoi.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa