Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Talous

Stora Enso on ottanut käyttöön sähkötrukkeja Kiteen sahalla - trukit ladataan kontissa

  • Arttu Koistinen
  • Jarno Artika
Kuvituskuva Kuvituskuva
Stora Enso hakee ympäristöhyötyjä ja kustannustehokkuutta ottamalla käyttöön sähkötrukit Kiteen sahalla. Stora Enson tiedotteen mukaan sähköinen trukki nostaa 16 tonnia.

Kaksi ensimmäistä sähkötrukkia on otettu käyttöön Kiteen sahalla alkukesän aikana. Sahalle on rakennettu latauskontti, jossa trukit ladataan.

Käytössä olevien haarukkatrukkien akun kapasiteetti riittää kahdeksan tunnin käyttöön ennen akun lataamista, tiedotteessa kerrotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Ensimmäiset käyttökokemukset trukeista ovat myönteisiä, ja kuljettajat kokevat sähkötrukit perinteisiin verrattuna mukavammiksi. Kuljettajan työympäristö on sähkötrukissa hiljaisempi ja tasaisempi, ja lisäksi ilmanlaatu on parantanut. Sähkötrukit vaativat myös perinteisiä trukkeja vähemmän huoltoa, Kiteen sahalla trukkeja operoivan Fin-Terpuun työnjohtaja Tommi Ruusunen kertoo.

Tällä hetkellä Stora Enson Kiteen sahalla on käytössä viisi dieseltrukkia ja kaksi sähkötrukkia. Saha tarkastelee mahdollisuutta korvata asteittain kaikki dieseltrukit sähköisillä.

Sahan pääraaka-aine on kuusi, ja sen päätuotteita ovat saha- ja höylätavara sekä pelletit.

Kiteen sahalla työskentelee noin sata henkilöä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa