Torstai, 6.8.2020 
Keimo, Toimi
Talous

Biokympin uudesta kierrätyslannoitteesta lupaavia tuloksia

  • Esa Kurki
  • Esa Kurki
Jari Toivonen (vas.) ja Mika Juvonen lannoituskoealalla vajaa kuukausi sitten. Tuolloin niitetty nurmi odotti paalausta ja punnitusta. Jari Toivonen (vas.) ja Mika Juvonen lannoituskoealalla vajaa kuukausi sitten. Tuolloin niitetty nurmi odotti paalausta ja punnitusta.
Kiteeläisen Biokympin kehittämä, konsentroitu kierrätyslannoite on antanut lupaavia tuloksia kesän peltoviljelykokeissa.

Toimitusjohtaja Mika Juvosen mukaan tulokset vahvistavat edellisenä vuonna saatuja viitteitä sitä, että uudella, nestemäisellä kierrätyslannoitteella saadaan vähintään yhtä hyvät satotulokset kuin keinolannoitteella.

- Nurmen kuiva-ainesato on ollut samoilla typpilannoitusmäärillä konsentraatilla jopa keinolannoitetta parempi. Eli keinolannoitteet on mahdollista korvata ekologisesti kestävämmillä kierrätyslannoitteilla satoa heikentämättä, Juvonen toteaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Eri lannoitekäsiteltyjen lohkojen rehut punnittiin bruttosatotason määrittämiseksi. Kuiva-ainesato laskettiin annettua typpikiloa kohden. Lisäksi tutkittiin rehun sulavuutta ja muita rehuarvoja. Karelia-ammattikorkeakoulu vastasi koejärjestelyiden organisoinnista sekä tulosten analysoinnista ja tulkinnasta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi