Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Talous

Kiinalaisen Alibaba-verkkokauppajätin perustaja jää eläkkeelle 54-vuotiaana

  • STT
Kiinalaisen verkkokauppajätti Alibaban perustaja Jack Ma haluaa keskittyä hyväntekeväisyyteen ja erityisesti koulutukseen liittyvien hankkeiden edistämiseen. LEHTIKUVA/AFP Kiinalaisen verkkokauppajätti Alibaban perustaja Jack Ma haluaa keskittyä hyväntekeväisyyteen ja erityisesti koulutukseen liittyvien hankkeiden edistämiseen. LEHTIKUVA/AFP
Kiinalaisen verkkokauppajätti Alibaban perustaja Jack Ma aikoo jäädä eläkkeelle ensi viikolla, kun hän täyttää 54 vuotta. Ma kertoi aikeistaan sanomalehti New York Timesin haastattelussa.

Ma haluaa keskittyä hyväntekeväisyyteen ja erityisesti koulutukseen liittyvien hankkeiden edistämiseen. Uutistoimisto Bloombergille Ma kertoi, että hän haluaa seurata teknologiajätti Microsoftin perustajan Bill Gatesin jalanjäljissä. Gates on maailman tunnetuimpia hyväntekijöitä.

Ma työskenteli englannin kielen opettajana ennen kuin hän perusti Alibaban vuonna 1999. Nykyisin Alibaba on maailman suurimpia verkkokauppoja, joka on versonut ympärilleen myös muuta liiketoimintaa, kuten Alipay-maksupalvelun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Alibaba on tehnyt Masta yhden maailman rikkaimmista ihmisistä. Hänen omaisuutensa arvoksi on arvioitui noin 40 miljardia dollaria (34,4 miljardia euroa).

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa