Lauantai, 17.11.2018 
Einari, Eino
Talous

Painettu lehti edelleen digitaalista suositumpi

  • STT
Suomalaiset kotitaloudet ovat edelleen uskollisia lehtien tilaajia. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI Suomalaiset kotitaloudet ovat edelleen uskollisia lehtien tilaajia. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Liki kaikki suomalaiset, 92 prosenttia, lukevat viikoittain sanoma- tai aikakauslehtiä, kertoo tuore kansallinen mediatutkimus. Perinteinen painettu lehti on edelleen digitaalista suositumpi, sillä painettua lehteä lukee viikoittain 75 prosenttia vastaajista ja digitaalista 65 prosenttia.

Lähes puolet lukee digitaalisen lehtensä matkapuhelimelta tai tietokoneen näytöltä. Neljännes suosii välineenä tablettia.

Voimakkaimmin muutos pelkkään digitaaliseen lukemiseen näkyy iltapäivälehdissä. Odotetusti pelkkää digitaalista lukemista suosivat alle 35-vuotiaat, joista 34 prosenttia lukee sanomalehtensä pelkästään digitaalisena.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomalaiset kotitaloudet ovat edelleen uskollisia lehtien tilaajia: 64 prosentilla yli 12-vuotiaista suomalaisista oli painetun sanomalehden tai digitaalisen sisällön tai näiden yhdistelmän tilaus.

Kansallinen mediatutkimus on printtimedia-alan tilaama tutkimuskokonaisuus. Päätilaaja on MediaAuditFinland ja toteuttaja Kantar TNS.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa