Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Talous

S&P Global Ratings pitää Suomen luottoluokituksen ennallaan tasolla AA+ – luokitus voi laskea, jos rakenneuudistukset epäonnistuvat

  • STT
Luottoluokittaja S&P Global Ratings pitää Suomen luottoluokituksen ennallaan tasolla AA+. Suomen tulevaisuuden näkymät ovat luokittajan mukaan edelleen vakaat.

AA+ on S&P Global Ratingsin luottoluokituksen toiseksi korkein taso.

Luokittaja odottaa Suomen talouskasvun jatkuvan mutta vauhdin hidastuvan tämän vuoden jälkeen. Suomen talouden ennustetaan kasvavan tänä vuonna 2,9 prosenttia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kasvun odotetaan hidastuvan, kun heikkenevä ulkomainen kysyntä vähentää investointeja ja vientiä.

Luottoluokittaja huomauttaa, että Suomi tarvitsee edelleen rakenteellisia uudistuksia vastatakseen väestön ikääntymisen tuomiin haasteisiin.

–  Pitkään odotetut sosiaali- ja terveydenhuollon uudistukset voivat jäädä tekemättä, sillä erimielisyydet ovat tiukassa ja poliittiset kannat ovat yhä enemmän solmussa vuoden 2019 vaalien alla, luokittaja kirjoittaa sote-uudistukseen viitaten.

S&P Global Ratings voisi harkita luottoluokituksen laskua, jos rakenteelliset uudistukset eivät toteudu ja sen seurauksena Suomen talouskasvu heikkenee tai maan velkaantuminen lähtee selvään nousuun.

Luottoluokituksen nostamista puolestaan voitaisiin harkita, jos Suomen hallitus onnistuu vastaamaan ikääntyvän ja vähenevän työvoiman tuomiin haasteisiin ja turvaamaan julkisen talouden tasapainon pidemmällä aikavälillä.

Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich kommentoi S&P Global Ratingsin arviota tuoreeltaan Twitterissä.

–  S&P varoittaa uudesta Suomen luottoluokituksen laskusta, jos rakenneuudistukset epäonnistuvat. Luokituksen nosto puolestaan vaatisi huomattavia työvoiman tarjontaa ja tuottavuutta tukevia uudistuksia. Potentiaalista talouskasvua pitää nostaa!

------

Korjattu uutista kello 9.27: Luottoluokittaja Standard & Poor'sin nykyinen nimi on S&P Global Ratings.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa