Sunnuntai, 16.12.2018 
Auli, Aulikki
Talous

Viestintävirasto aloittaa 5G-taajuuksien huutokaupan

  • STT
Liikenne- ja viestintäministeriön tavoitteena on, että Suomi olisi kansainvälisesti vertailtuna yksi edelläkävijämaista 5G-verkkojen testaamisessa, kehittämisessä ja käyttöönotossa. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto Liikenne- ja viestintäministeriön tavoitteena on, että Suomi olisi kansainvälisesti vertailtuna yksi edelläkävijämaista 5G-verkkojen testaamisessa, kehittämisessä ja käyttöönotossa. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
Viestintävirasto alkoi keskiviikkona huutokaupata 5G-verkkojen rakentamisessa käytettäviä 3  410–3  800 megahertsin taajuuksia. Huutokaupattavia verkkotoimilupia on kolme.

Taajuuksien lähtöhintana on huudettavasta taajuuskaistasta ja sen ominaisuuksista riippuen 21 tai 23 miljoonaa euroa. Huutokauppaan osallistuvien tiedot eivät ole julkisia.

Liikenne- ja viestintäministeriö julkistaa voittajat ja voittaneet tarjoukset huutokaupan päätyttyä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ministeriön tavoitteena on, että Suomi olisi kansainvälisesti vertailtuna yksi edelläkävijämaista 5G-verkkojen testaamisessa, kehittämisessä ja käyttöönotossa.

Suomi myöntää 5G-verkkojen toimiluvat 3,5 gigahertsin taajuusalueelle ensimmäisten maiden joukossa Euroopassa. 5G mahdollistaa nykyistä nopeammat langattomat yhteydet ja luotettavamman tiedonsiirron.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa