Sunnuntai, 18.4.2021 
Valto, Valdemar
Talous

FinnCobaltin Hautalammen hanke palasi taas jengoilleen - valmistelutyöt saattavat alkaa jo alkuvuonna 2019

  • Esa Kurki
  • Jarno Artika
Marku Ekberg. Marku Ekberg.

Outokummun Hautalammen malmion hyödyntämisessä tuli kuluvan vuoden aikana välillä takapakkia, kun kehitysyhtiö FinnCobaltin ja kanadalaisyhtiö Explorex Resourcesin aiesopimus kanadalaisrahoituksesta raukesi. Nyt on allekirjoitettu uudelleen neuvoteltu aiesopimus kolmen miljoonan dollarin saamisesta kaivoshankkeen valmistelemiseksi.

FinnCobaltin osakas Markus Ekberg arvioi, että lopullisen sopimuksen tekoon päästään nopeasti.

- Edellisen aiesopimuksen raukeamisen yksi syy oli se, että koboltin hinta vähän laski. Asiaan vaikutti myös muita, kumpaankaan yhtiöön liittymättömiä, syitä, joita en voi kommentoida.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kolme miljoonaa dollaria, eli noin 2,65 miljoonaa euroa, on tarkoitus käyttää Outokumpuun mahdollisesti avattavan koboltti-nikkeli-kupari-kaivoksen valmistelutöihin. Ekberg toivoo, että kyseiset työt voidaan aloittaa jo ensi vuoden alkupuolella.

- Valmistelutöissä viemme meidän prosessikokeet loppuun, aloitamme kairausohjelman ja teemme kannattavuustarkastelun. Niiden jälkeen voidaan tehdä päätös investoinnista, ruvetaanko rakentamaan.

Valmisteluvaiheen arvioidaan kestävän vähintään kaksi vuotta, joten malmin louhintaan päästään aikaisintaan vuonna 2021.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi