Tulosta tämä sivu
Talous

Kiteellä toimiva yritys rakentaa biokaasulaitoksen Lappeenrantaan – "Projektin työllistävä vaikutus vähintään 30–35 henkilötyövuotta"

Valtaosa konepajatyönä tehtävistä laite- ja teräsrakenteista, kuten bioreaktorit, valmistaa BioCone Oy. Arkistokuva. Valtaosa konepajatyönä tehtävistä laite- ja teräsrakenteista, kuten bioreaktorit, valmistaa BioCone Oy. Arkistokuva.

EcoProtech Oy ja Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy ovat solmineet Lappeenrannan Kukkuroinmäen käsittelykeskukseen rakennettavan biokaasulaitoksen KVR-urakkasopimuksen.  

EcoProtechin tiedotteen mukaan maanrakennustyöt käynnistyvät välittömästi ja rakennustyöt käynnistyvät puolestaan keväällä 2019.  Laitoksen on määrä olla käytössä vuoden 2020 alussa.

Tiedotteen mukaan biokaasulaitoksessa hyödynnetään eteläkarjalaisten asukkaiden erilliskerätyt biojätteet sekä jätevedenpuhdistamojen puhdistamolietteet.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Biokaasusta jalostetaan edelleen liikennepolttoainetta kaasukäyttöisiin autoihin, jolloin voidaan korvata fossiilisia polttoaineita. Kaasua voidaan hyödyntää myös lämmön- ja sähköntuotannossa Kukkuroinmäen käsittelykeskuksen alueella, EcoProtech tiedottaa.

EcoProtech on Kiteellä, Hyvinkäällä ja Jyväskylässä toimiva biokaasuteknologiaan erikoistunut yritys.

Laitos on niin sanottu kuivamädätyslaitos, jonka kuivareaktori perustuu saksalaisen yhteistyökumppanin teknologiaan.

- Laitoksen rakennus- ja asennustöistä sekä tiettyjen prosessilaitteiden valmistuksesta vastaa Prosessi- ja vesitekniikka Provetek Oy.

Provetek on vuonna 2007 perustettu ympäristö-, vesi- ja prosessitekniikkaan erikoistunut yritys. Yrityksen päätoimipiste sijaitsee Kiteellä.

Valtaosan konepajatyönä tehtävistä laite- ja teräsrakenteista, kuten mittavat bioreaktorit, valmistaa BioCone Oy, joka on Kiteellä Tolosenmäessä toimiva, biotalouteen erikoistuva raskas konepaja.

Projektin työllistävä vaikutus yritysryhmässä on vähintään 30–35 henkilötyövuotta, tiedotteessa todetaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa