Perjantai, 24.5.2019 
Tuukka, Touko
Talous

Kilpailuviranomaiset tutkivat tarkemmin Postin Transval-kauppaa

  • STT
Kilpailuviranomaisten alustavan tarkastelun perusteella yrityskaupalla saattaa olla haitallisia kilpailuvaikutuksia sisälogistiikka-alalla. LEHTIKUVA / ALEKSI TUOMOLA Kilpailuviranomaisten alustavan tarkastelun perusteella yrityskaupalla saattaa olla haitallisia kilpailuvaikutuksia sisälogistiikka-alalla. LEHTIKUVA / ALEKSI TUOMOLA
Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on ottanut jatkokäsittelyyn Postin Transval-kaupan. Kilpailuviranomaisten alustavan tarkastelun perusteella yrityskaupalla saattaa olla haitallisia kilpailuvaikutuksia sisälogistiikka-alalla.

KKV katsoo, että kaupasta voi aiheutua haittaa erityisesti Postin kanssa kilpaileville toimijoille kuten PostNordille, DHL:lle ja Schenkerille, sillä ne käyttävät Transvalin tuottamaa sisälogistiikan ulkoistuspalvelua.

Posti julkisti syyskuussa ostavansa Suomen Transval Groupin, joka työllistää yhteensä noin 3  500 ihmistä Suomessa, Virossa ja Latviassa. Yhtiön työntekijöistä 3  200 on Suomessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jatkokäsittely kestää enintään kolme kuukautta. Lopputuloksena KKV voi hyväksyä yrityskaupan sellaisenaan, määrätä ehtoja hyväksymiselle tai esittää, että markkinaoikeus kieltää kaupan.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa