play

Kurkista tilille ennen kuin viet lapsesi kentälle - urheiluseuralla on lähes avoin lisenssi vanhempien kukkarolle

Talkoilla tehty tuntuu omalta. Loppusuoralla oleva Rantakylän palloiluhalli on vaatinut seuraväeltä rahaa ja talkoohenkeä. Jalkapalloilevan pojan isä Perttu Kivivuori kertoo ehtineensä hallitalkoisiin vasta vähän. Jipon toiminnan laadusta kertoo se, että seura on saavuttanut Palloliiton toiseksi korkeimman laatutason.

Talkoilla tehty tuntuu omalta. Loppusuoralla oleva Rantakylän palloiluhalli on vaatinut seuraväeltä rahaa ja talkoohenkeä. Jalkapalloilevan pojan isä Perttu Kivivuori kertoo ehtineensä hallitalkoisiin vasta vähän. Jipon toiminnan laadusta kertoo se, että seura on saavuttanut Palloliiton toiseksi korkeimman laatutason. Kuva: Kuvat: Jarno Artika

Jaana Kainulainen

Miten on mahdollista, että joensuulaisen junioriurheiluseuran tililtä katoaa 14 000 euroa? Jalkapallotreeneihin lapsensa kuljettaneet vanhemmat avasivat kukkaronsa, mutta joku veti välistä ja vei rahat. JoPS:ssa vuosina 2016–2017 sattunut tapaus syöksi seuran talousvaikeuksiin ja pelaajapulaan. Kyseessä on ääriesimerkki, mutta se kertoo siitä, että urheiluseurojen rahavirtojen valvominen on vaikeaa. Käytännössä toiminta perustuu luottamukseen.