Keskiviikko, 24.7.2019 
Tiina, Kirsi, Krista
Talous

Piippo Oyj:n sisäinen tarkastus valmistui - entinen toimitusjohtaja aiheuttanut yritykselle 700 000 euron vahingon

  • Petteri Ruotsalainen
  • Marko Puumalainen

Outokumpulaisen pörssiyhtiön Piippo Oyj:n entinen toimitusjohtaja Kari Hirvonen on aiheuttanut yhtiölle noin 700 000 euron vahingon, selviää yhtiön teettämästä sisäisestä tarkastuksesta. Paalauslankoja ja -verkkoja sekä köysiä ja naruja valmistava Piippo Oyj tiedotti tarkastuksen valmistumisesta maanantaina.

Sisäinen tarkastus liittyy Hirvosen toimintaan toimitusjohtajana ajalla ennen nykyisen toimitusjohtajan Jukka Keisasen tehtävään astumista. Keisanen aloitti Piipon toimitusjohtajana syyskuussa 2017.

Piippo Oyj:n yhtiökokous päätti 4. huhtikuuta viime vuonna, ettei Kari Hirvoselle myönnetä vastuuvapautta 31.12.2017 päättyneeltä tilikaudelta. Sen jälkeen käynnistettiin sisäinen tarkastus, jonka laatijaksi valittiin ulkopuolinen asiantuntija, asianajotoimisto Reims & Co Oy.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nyt valmistuneessa selvityksessä on ilmennyt, että yhtiössä on ollut Hirvosen toimitusjohtajakaudella huolimattomuutta hänen vastuulleen kuuluneiden tehtävien hoidossa sekä ongelmia yhtiön johtamisjärjestelmissä ja tiedon kulussa hallitukseen päin sekä sopimusten laadinnassa yhtiön omaisuuteen ja liiketoimintaan liittyen.

- Yhtiö katsoo selvitystöiden perusteella Kari Hirvosen huolimattomalla toiminnallaan aiheuttaneen yhtiölle noin 700 000 euron suuruisen vahingon ja tulee esittämään Hirvoselle tammikuun 2019 aikana tästä vahingonkorvausvaatimuksen, Piippo Oyj tiedottaa.

Yhtiö tiedottaa saaneensa sisäisen tarkastuksen aikana saanut Hirvoselta, asiamiehensä Kari Uotin kautta, korvausvaatimuksen sillä perusteella, että Hirvonen olisi irtisanottu toimitusjohtajan tehtävästään. Yhtiö on vastannut, että mainitut vaatimukset ovat perusteettomia.

Piippo Oyj katsoo, että Hirvosen johtajasopimus on yhtiössä päätetty yhtiötiedotteiden mukaisesti ja yhtiötiedotteet perustuvat kokouspäätöksiin, jotka Hirvonen on itse ollut allekirjoituksin hyväksymässä.

Yhtiö kertoo tiedottavansa aikanaan mahdollisen sopimuksen tai oikeudenkäynnin lopputuloksista.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa