Maanantai, 17.6.2019 
Urho
Talous

AGCO investoi 100 miljoonaa euroa tehtaaseensa Nokialla

  • STT
Traktoritehdas Valtra kuuluu AGCO-yhtymään. LEHTIKUVA/ JARI LAM Traktoritehdas Valtra kuuluu AGCO-yhtymään. LEHTIKUVA/ JARI LAM
Traktoreita, leikkuupuimureita ja muita koneita valmistava AGCO investoi yli 100 miljoonaa euroa Linnavuoren moottoritehtaaseensa Nokialla. Investointiohjelma kestää viisi vuotta, ja sen tarkoitus on kehittää muun muassa täysin uusi moottoriperhe.

Yhdysvaltalainen AGCO omistaa suomalaisen traktorivalmistajan Valtran. Myös Suomessa hyvin tunnetut Massey Ferguson -maatalouskoneet kuuluvat AGCO:lle. Tuotemerkkejä on useita.

–  AGCO Power on tärkeä osa AGCO-konsernia, ja tulemme lisäämään AGCO Powerin moottoreiden käyttöä AGCO:n traktoreissa, leikkuupuimureissa ja muissa koneissa, kertoo yhtiön moottoreista vastaava varapääjohtaja Helmut Endres tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hänen mukaansa investointi parantaa myös mahdollisuuksia tarjota moottoreita konsernin ulkopuolisille asiakkaille.

–  Polttomoottori on raskaiden työkoneiden pääasiallinen voimanlähde nyt ja tulevaisuudessa. Moottorit muuttuvat yhä ympäristöystävällisemmiksi päästömääräysten ja uusiutuvien polttoaineiden myötä, arvioi AGCO Powerin toimitusjohtaja Juha Tervala.

Valmistus alkaa vuonna 2022

Uuden moottoriperheen valmistuksen on määrä alkaa Linnavuoren uudistetulla tehtaalla vuonna 2022.

AGCO lupaa, että uudet moottorit ovat aiempaa polttoainetaloudellisempia, puhtaampia ja helpompia valmistaa. Ne täyttävät yhtiön mukaan viimeisimmät päästömääräykset. Uusi moottoriperhe on myös monikäyttöisempi erilaisiin työkoneisiin.

AGCO valmistaa moottoreita neljällä tehtaalla, jotka sijaitsevat Nokian Linnavuoressa, Changzhoussa Kiinassa, Mogi das Cruzesissa Brasiliassa ja General Rodriguezissa Argentiinassa.

Tehtaiden yhteiskapasiteetti on yli 100  000 moottoria vuodessa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa