Maanantai, 17.6.2019 
Urho
Talous

Rauman telakka rakentaa uuden lautan Vaasan ja Uumajan reitille

  • STT
Rajavartiolaitoksen ulkovartiolaiva Turvan kastetilaisuus Rauman telakalla vuonna 2013. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa Rajavartiolaitoksen ulkovartiolaiva Turvan kastetilaisuus Rauman telakalla vuonna 2013. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa
Rauman telakka eli Rauma Marine Constructions on saanut tilauksen rakentaa uuden autolautan Vaasan ja Uumajan väliselle reitille. Kvarken Link -yhtiön tilaaman lautan hinnaksi tulee noin 120 miljoonaa euroa.

Varsinainen rakentamissopimus on tarkoitus allekirjoittaa alkuvuodesta ja rakentamistyöt aloittaa heti sen jälkeen, kertoi RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa tiedotteessa. Laiva on tarkoitus toimittaa viimeistään huhtikuun lopulla vuonna 2021.

Uuteen laivaan tulee tilaa 800 matkustajalle ja 1  500 metriä tilaa rekoille. Laiva käyttää pääpolttoaineenaan nesteytettyä kaasua, mutta se voi hyödyntää myös esimerkiksi Vaasassa tuotettavaa biokaasua. Uuden lautan jääluokka on 1A Super, jotta alus voi toimia mahdollisimman itsenäisesti myös silloin, kun Merenkurkun jäät ovat paksuimmillaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

RMC on tilauskirjojensa täyttyessä pestannut uusia työntekijöitä ja telakalle rekrytoidaan myös jatkossa lisää laivanrakentajia. Työvoimaa hankitaan sekä Suomesta että ulkomailta.

RMC solmi viime syksynä kaksi merkittävää aiesopimusta. Tallink on tilannut uuden aluksen Helsingin ja Tallinnan väliselle reitille. Puolustusvoimien Laivue 2020 -hankkeen uudet alukset rakennetaan nekin Raumalla.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa