Perjantai, 14.5.2021 
Tuula
Talous

Liperistä lähdössä jo ensimmäinen laivalasti kohti Kiinaa - Kauppalehti: Myös Kontiolahden ampumahiihtostadion pyrkii apajille Kiinan talviurheiluhuumassa

  • Jani Leinonen, STT
  • Matti Porre / Lehtikuva
Kiinan presidentti Xi Jinping ja rouva Peng Liyuan (oik.) toivottivat presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion tervetulleiksi valtiovierailulle Kiinaan maanantaina. Kiinan presidentti Xi Jinping ja rouva Peng Liyuan (oik.) toivottivat presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion tervetulleiksi valtiovierailulle Kiinaan maanantaina.

Kiina aikoo nostaa kykyjään talviurheilussa, ja Suomi pyrkii sinnikkäästi tästä hyötymään. Ampumahiihdon taulujärjestelmiä valmistava liperiläinen Suomen Biathlon on yksi yrityksistä, joka on löytänyt uutta kysyntää Kiinasta.

–  Ensimmäinen toimitus on meillä työn alla ja kohta laivauksessa tulossa tänne (Kiinaan) päin jo, toimitusjohtaja Marko Kurvinen kertoo STT:lle.

Kurvisen mukaan ensimmäisen tilauksen osalta voi puhua muutaman sadantuhannen euron kauppasummasta. Suomen Biathlonin tuotanto on Liperissä, ja Suomessa yrityksen palveluksessa on 30 ihmistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Uskomme, että tulevina vuosina saamme tehdä aika monta muutakin stadionia (Kiinaan). Nyt rakennetaan yksi harjoitusstadion, ja sen jälkeen katsotaan lisää, Kurvinen kaavailee.

Talvilajeista ampumahiihto on Kiinassa melko marginaalinen. Kurvinen kuitenkin huomauttaa, että mittakaavan ansiosta Kiina-tilauksilla voi olla todella suuri merkitys yritykselle tulevaisuudessa.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaisen (kok.) johtaman yritysvaltuuskunnan tapaamisessa kiinalaisten kanssa Kontiolahden ampumahiihtostadionia edusti Business Joensuun Jaani Holma.

- Me haluamme tarjota kiinalaisille ampumahiihtokilpailujen järjestämisen osaamista ja ampumahiihdon valmennusmahdollisuuksia, Holma kertoo Kauppalehdessä.

Kontiolahden ampumahiihdolla ei ole toistaiseksi vielä projekteja Kiinassa. Kauppalehti kertoo, että kolmen päivän tavoitteena oli löytää kiinalaisia hankkeita, joiden suunnitelmissa on rakentaa ampumahiihtostadioneja.

- Aika paljon useamman päivän aikana on ollut näitä tapaamisia. Mikä konkretisoituu, sen aika näyttää. Maaliskuulle olemme saaneet kutsun ensimmäiseen resorttiin, että lähdemme sinne rakentamaan ampumahiihtostadionia. Tulemme maaliskuussa tänne hieman isommalla delegaatiolla, Holma jatkaa.

Holman kommenteista kirjoitti Kauppalehti.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi