Tulosta tämä sivu
Talous

Joensuulainen Nanocomp avaa tehtaan Kiinassa - Kontiolahden Lehmossa säilyy osaamiseen perustuva tuotanto

Nano-optiikkavalmistaja Nanocomp aloittaa tuotannon Aasiassa, tarkemmin Kiinassa, Nanjingin kupeessa Yangzhoussa. Tähän saakka Nanocompin tuotanto on ollut ainoastaan Lehmossa.

- Tuotanto alkaa tämän kevään aikana. Markkinat ja asiakkaamme ovat Aasiassa. Liiketoiminta muuttuu - meidän on muututtava mukana. Emme mene edullisen työvoiman perässä, vaan kyse on arvoketjusta. Tuotteiden kuljettaminen edestakaisin ei ole tehokasta, kertoo toimitusjohtaja Veli-Pekka Leppänen.

Kiinassa yritys valmistaa valon kulkua ohjaavia nanokokoluokan komponentteja rullalta rullalle -valmistusmenetelmällä, jossa nanorakenteet tulostetaan kalvolle eräänlaisella painokoneella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Kiinassa työskentelee aluksi noin 10 työntekijää.

Massatuotannon aloittaminen Kiinassa ei tarkoita tuotannon siirtämistä Suomesta kokonaan, sillä osa valmistuksesta jää Eurooppaan. Yrityksellä on Euroopassa useita tärkeitä asiakkaita, joita se palvelee Suomesta.

Kontiolahden Lehmossa säilyy osaamiseen perustuva tuotanto kuten työkalujen valmistus ja suunnitteluosaaminen. Kiinassa alkaa leikkaus ja laaduntarkkailu.

Nanocompille Aasian-askel on odotettu. Nanjingin tuotantolaitos on Nanocompin asiakkaan läheisyydessä. Nanocompin asiakkaat ovat suuria elektroniikkateollisuuden toimijoita.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi