Keskiviikko, 8.7.2020 
Turo, Turkka
Talous

Pohjois-Karjalan Yrittäjät: Odotukset suhdanteista heikentyneet huomattavasti

  • Arttu Koistinen
  • Jarno Artika
Pienten ja keskisuurten yritysten odotukset suhdanteista ovat heikentyneet huomattavasti puolen vuoden takaisesta, Pohjois-Karjalan Yrittäjät kertoo.

Maakunnan pk-yrityksistä 26 prosenttia arvioi suhdanteiden paranevan seuraavan vuoden aikana ja 17 prosenttia uskoo niiden heikkenevän.

Tiedotteen mukaan 56 prosenttia vastaajista uskoo suhdannenäkymien pysyvän ennallaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjois-Karjalan alueella uskotaan vahvimmin materiaalien hintojen nousuun. Seuraavaksi vahvimmat odotukset alueella kohdistuvat lopputuotteiden tai palvelujen hintojen nousuun sekä palkkakustannusten kasvuun, tiedotteessa todetaan.

Kannattavuusodotukset pk-yrityksissä ovat heikentyneet, ja arviot yritysten investointien lähiajan kehityksestä laskivat negatiivisiksi.

- Muutos syksystä on selvä. Investointien heikko kehitys kertonee pk-yritysten heikosta uskosta talouden pidemmän aikavälin kehitykseen, Pohjois-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja Merja Blomberg (kuvassa) kertoo.

Toisaalta Blomberg iloitsee siitä, että Pohjois-Karjalan alueella on nyt eniten mahdollisuuksien mukaan kasvamaan pyrkiviä pk-yrityksiä, kun viime syksyn otoksessa asemansa säilyttämään pyrkiviä oli niukka enemmistö, iloitsee Blomberg.

Yritystoiminnan loppumista alueella ennakoi kaksi prosenttia vastaajista.

Tiedot käyvät ilmi Suomen Yrittäjien, Finnveran ja työ- ja elinkeinoministeriön teettämästä Pk-yritysbarometrista, joka julkaistiin tiistaina. Barometri perustuu noin 4 500 pk-yrityksen vastauksiin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi