Torstai, 19.9.2019 
Reija
Talous

Norwegian yhdistelee lentoja Boeingin turmakoneen lentokiellon vuoksi – TUI:n lennot korvataan omin tai vuokrakonein

  • STT
Yksi Norwegianin lentokieltoon asetetuista koneista odottelee kohtaloaan Kittilän lentokentällä. LEHTIKUVA / IRENE STACHON Yksi Norwegianin lentokieltoon asetetuista koneista odottelee kohtaloaan Kittilän lentokentällä. LEHTIKUVA / IRENE STACHON
Boeing 737 Max 8 -konetyypin lentokielto vaikuttaa lentoihin myös Suomessa. Kyseisillä koneilla Suomessa operoivat muun muassa Norwegian ja TUI.

Norwegianin mukaan keskiviikkona peruttiin viisi lentoa Helsingistä tai Helsinkiin. Lentoyhtiön mukaan kaikkiin matkustajiin, joihin lentokieltotilanne vaikuttaa, ollaan yhteydessä tekstiviestillä. Lentojen tilanteen voi myös tarkastaa Norwegianin nettisivuilta lennon tila -kohdasta. Lisäksi yhteyttä voi ottaa chatissä, sosiaalisessa mediassa tai numeroon +47 2149 0015.

–  Teemme tällä hetkellä töitä järjestelemällä lentolaivastoamme uudelleen ja tekemällä varauksia muille lennoille, jotta vaikutukset matkustajiimme jäävät mahdollisimman vähäisiksi, kertoo Norwegianin viestintäpäällikkö Charlotte Holmbergh Jacobsson sähköpostitse.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Pystymme huolehtimaan näillä toimilla suurimmasta osasta Euroopassa matkustavista matkustajista.

Viestintäpäällikön tiedossa ei ole, että useita suomalaisia olisi jäänyt jumiin eri kohteisiin peruuntuneiden paluulentojen vuoksi.

–  Tänään keskiviikkona suurin osa matkustajista on saanut apua. Teemme jatkuvasti töitä, jotta löydämme hyvän vaihtoehdon niille, joille ei ole vielä tehty uutta varausta.

–  Yhdistämme lentoja, mikä merkitsee, että useimmat, joita tilanne koskee, saavat uuden lähtöajan samana päivänä.

Norwegianin mukaan tiedossa ei ole, kauanko Max 8 -konetyypin turvaongelmat aiheuttavat uudelleenjärjestelyjä.

TUI:lla ei peruutuksia

TUI puolestaan ei ole joutunut perumaan yhtään lentoa. Viestintäpäällikkö Laura Aaltosen mukaan he ovat tilanteen tiimoilta asiakkaisiin yhteydessä tekstiviestitse. Myös TUI:n asiakaspalveluun voi olla yhteydessä.

–  Me etsimme korvaavia koneita, emme ole joutuneet perumaan lomalentoja. TUI operoi Pohjoismaista kahdella Max 8 -koneella, jotka lentävät Suomesta ja Ruotsista. Eli lähtöjä ei ole valtavaa määrää, Aaltonen kertoo.

TUI:n Boeing 737 Max 8 -konetyypin reitit Helsingistä ovat Gran Canaria, Teneriffa ja Lanzarote. Lentokiellossa olevat koneet korvataan joko TUI:n omilla koneilla tai vuokrakoneilla muista lentoyhtiöistä.

–  Tänä aamuna lähti yksi Gran Canarian kone, jonka olisi pitänyt lentää Max 8 -koneella, mutta se lensi meidän Boeing 767 -lentokoneella. Huomennakin on lähdössä yksi Gran Canarian kone, ja sekin korvataan toisella koneella. Meillä toiminta jatkuu normaalisti.

Euroopan lentoturvallisuusvirasto kielsi Boeing 737 Max 8 -konetyypin lennot Euroopassa tiistaina. Konetyypille on tapahtunut kaksi maahansyöksyä puolen vuoden sisään. Viime viikonloppuna 157 ihmistä kuoli Ethiopian Airlinesin lennolla Etiopiassa ja viime lokakuussa 189 ihmistä kuoli Lion Airin lennolla Indonesiassa.

TUI:n ja Norwegianin lisäksi Suomessa Boeing 787 Max 8 -koneilla operoivat FlyDubai, Turkish Airlines, Icelandair.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa