Lauantai, 25.5.2019 
Urpo
Talous

Teollisuusliitto asetti LapWallin hakusaartoon – Suomen Yrittäjät syyttää väärien tietojen levittämisestä

  • STT
Teollisuusliiton mukaan hakusaarron syynä on LapWallin syrjivä toiminta. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA Teollisuusliiton mukaan hakusaarron syynä on LapWallin syrjivä toiminta. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Teollisuusliitto on asettanut LapWall-yhtiön puuelementtitehtaan Pyhännällä hakusaartoon. Liiton jäseniä kehotaan olemaan hakeutumatta yrityksen palvelukseen.

Hakusaarron syyksi kerrotaan yrityksen syrjivä toiminta. Bonuksia on liiton mukaan jaettu muun muassa sillä perusteella, että työntekijä on eronnut Teollisuusliitosta tai ei osallistu liiton julistamaan lakkoon. Lisäksi yhtiö on liiton mukaan jättänyt noudattamatta työehtosopimuksen määräystä ay-jäsenmaksujen perinnästä.

Suomen Yrittäjien työmarkkinajohtaja Janne Makkula syyttää liittoa vääristä tiedoista. Hänen mukaansa tiedossa ei ole, että LapWall olisi maksanut bonuksia liitosta eroamisesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Makkulasta liittojen jäsenmaksujen perintä ei kuulu yleissitovuuden piiriin eikä järjestäytymättömien yritysten tarvitse niitä periä.

Kiista kärjistyi viime syksynä, kun Teollisuusliitto pani toimeen kolmipäiväisen poliittisen lakon irtisanomislain muutoshanketta vastaan.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa