Keskiviikko, 20.1.2021 
Sebastian
Talous

Componenta antoi tulosvaroituksen – väkeä vähennetään Ruotsissa ja Porissa

  • STT
Componenta ilmoittaa suunnittelevansa sopeutustoimia myös Porissa. LEHTIKUVA / JARNO MELA Componenta ilmoittaa suunnittelevansa sopeutustoimia myös Porissa. LEHTIKUVA / JARNO MELA
Metalliteollisuuden komponentteja valmistava Componenta on antanut tulosvaroituksen tälle vuodelle. Yhtiö ilmoittaa varautuvansa irtisanomaan yli sata henkilöä Ruotsissa toimivasta Componenta Främmestad -yhtiöstään. Yritykset parantaa Främmestadin yksikön kannattavuutta eivät ole tuottaneet tulosta. Componenta on joutunut irtisanomaan merkittäviä asiakkuuksia kannattamattomuuden takia.

Ruotsin-yhtiön ongelmien vaikutukset tuntuvat myös Porin valimossa, joka työllistää 205 henkilöä. Componenta ilmoittaa suunnittelevansa sopeutustoimia myös Porissa.

Främmestadin konepaja välittää, koneistaa ja maalaa tuotteita, jotka ovat pääosin peräisin turkkilaiselta valimoyhtiöltä, jonka Componenta myi toissa vuonna. Porin valimon tuotannosta noin 40 prosenttia on mennyt Främmestadiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Toimitusjohtaja Harri Suutari sanoo STT:lle, että yt-neuvottelukutsua ei ole Porissa vielä annettu, eikä tarkkaa vähennystarvetta ei ole arvioitu.

Componenta julkistaa tilinpäätöksensä viime vuodelta ensi viikon perjantaina. Tulosvaroituksessa Componenta odottaa, että jatkuvien toimien liikevaihto on tänä vuonna 70–90 miljoonaa euroa. Oikaistun käyttökatteen odotetaan säilyvän positiivisena ilman vertailukelpoisuuteen vaikuttavia eriä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi