Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Talous

Autokauppaketju Laakkonen aloittaa yt-neuvottelut

  • STT
Yt-neuvotteluiden piirissä ovat Laakkonen-konsernin yhtiöt Autotalo Laakkonen ja Veljekset Laakkonen sekä hallinnollinen emoyhtiö Kauppahuone Laakkonen. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA Yt-neuvotteluiden piirissä ovat Laakkonen-konsernin yhtiöt Autotalo Laakkonen ja Veljekset Laakkonen sekä hallinnollinen emoyhtiö Kauppahuone Laakkonen. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Autokauppaketju Laakkonen kertoo aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut heikon markkinatilanteen ja konsernin rakennemuutoksen vuoksi.

Arvioitu säästötarve on noin viisi miljoonaa euroa vuositasolla. Suunniteltujen säästötoimien odotetaan kohdistuvan enintään 90 työtehtävään. Yt-neuvottelujen piirissä ovat Laakkonen-konserniin kuuluvat yhtiöt Autotalo Laakkonen ja Veljekset Laakkonen sekä hallinnollinen emoyhtiö Kauppahuone Laakkonen.

Laakkonen-konsernin mukaan autotoimiala käy läpi muun muassa digitalisoitumisesta johtuvaa rakennemuutosta, jonka seurauksena ala keskittyy voimakkaasti. Autokonsernin toimitusjohtajan Tero Panhelaisen mukaan nyt tehtävät toimenpiteet ovat välttämättömiä tulevaisuuden kilpailukyvyn turvaamiseksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Merkkiedustuksissamme on tapahtunut merkittäviä muutoksia ja tämän seurauksena myös liiketoiminnalliset tarpeemme ovat muuttuneet, Panhelainen sanoo tiedotteessa.

Huhtikuun lopulla kerrottiin, että Laakkonen-konserni on sopinut myyvänsä Volkswagen-, Audi- ja Seat-liiketoimintonsa Keskolle. Kaupassa noin 470 työntekijää siirtyy Keskon palvelukseen. Kaupan toteutuminen vaatii vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

Autokonserni Laakkonen kuuluu Laakkonen Yhtiöihin, samoin kuin Karjalaista kustantava Sanomalehti Karjalainen Oy.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa