Tiistai, 28.1.2020 
Kalle, Kaarlo, Kaarle
Talous

Wärtsilän tulos ja näkymät heikentyivät – kurssi rojahti rajuun laskuun

  • STT
Yhtiö ennakoi, että kysyntä jää tulevien 12 kuukauden aikana jonkin verran alemmaksi kuin mitä se on ollut edellisellä vastaavalla kaudella. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN Yhtiö ennakoi, että kysyntä jää tulevien 12 kuukauden aikana jonkin verran alemmaksi kuin mitä se on ollut edellisellä vastaavalla kaudella. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Teknologiayhtiö Wärtsilän tuloksen ja näkymien heikentyminen tuotti markkinoille pettymyksen ja yhtiön pörssikurssi lähti rajuun laskuun. Vaihdetumpi B-osake päätyi 12,42 prosenttia pakkaselle. Viime vuoden heinäkuuhun verrattuna kurssista on sulanut yli kolmannes.

Yhtiön vertailukelpoinen liiketulos heikkeni huhti-kesäkuussa kahdeksan prosenttia ja oli 113 miljoonaa euroa. Yhtiö ennakoi, että kysyntä jää tulevien 12 kuukauden aikana jonkin verran alemmaksi kuin mitä se on ollut edellisellä vastaavalla kaudella.

Näkymät ovat vaimeat sekä merenkulkuteknologian että energiantuotannon puolella. Wärtsilä Energyn näkymiä heikentävät energiatoimialan haasteelliset markkinaolosuhteet, kun geopoliittiset riskit ja talouden epävarmuus vaikuttavat asiakkaiden investointihalukkuuteen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tilauskertymä laski huhti-kesäkuussa 11 prosenttia verrattuna edellisvuoteen.

Konsernijohtaja Jaakko Eskola sanoi katsauksessaan, että Wärtsilä ennakoi toimitusten keskittyvän tavallista vahvemmin vuoden viimeiselle neljännekselle.

Wärtsilällä on Eskolan mukaan edelleen hyvät mahdollisuudet hyötyä energiatehokkuuden kysynnästä ja siirtymästä vähähiilisiin energialähteisiin. Laitemarkkinoiden vaisuutta paikkaa huoltoliiketoiminnan liikevaihdon kasvu.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa