Tiistai, 10.12.2019 
Jutta
Talous

Saudi-Arabian öljy-yhtiö Aramco julkisti historiallisen osavuosikatsauksensa

  • STT
Aramcon listautumisesta pörssiin on huhuttu jo jonkin aikaa. Heinäkuussa Britannian edellisen hallituksen valtiovarainministeri Philip Hammond keskusteli Saudi-Arabian kuningas Salmanin kanssa tavoista, joilla "taloudellista ja finanssiyhteistyötä voisi vahvistaa". LEHTIKUVA/AFP Aramcon listautumisesta pörssiin on huhuttu jo jonkin aikaa. Heinäkuussa Britannian edellisen hallituksen valtiovarainministeri Philip Hammond keskusteli Saudi-Arabian kuningas Salmanin kanssa tavoista, joilla "taloudellista ja finanssiyhteistyötä voisi vahvistaa". LEHTIKUVA/AFP
Saudi-Arabian öljyjätille Saudi Aramconille vuoden ensimmäinen puolisko oli tappiollinen öljyn hintakehityksen takia. Yhtiö kertoi nettotuloksensa pudonneen lähes 12 prosenttia 46,9 miljardiin dollariin.

Pudotuksesta huolimatta yhtiö on edelleen maailman tuottoisin.

Perinteisesti hyvin salamyhkäinen Aramco kertoi huhtikuussa ensimmäistä kertaa talouslukuja julkisuuteen, kun se ilmoitti vuoden 2018 liikevoitokseen 111 miljardia dollaria. Myös maanantain julkinen osavuosikatsaus oli ensimmäinen laatuaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jos Aramco listautuisi pörssiin, siitä tulisi todennäköisesti maailman arvokkain yhtiö. Aramcon arvoksi on arvioitu jopa kaksi biljoonaa dollaria.

Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Sa lman on aiemmin kertonut, että Aramco aikoo listautua pörssiin viimeistään vuonna 2020.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa