Perjantai, 13.12.2019 
Seija
Talous

Tuontitullien lykkäys ei piristänyt markkinoita – Helsingin pörssi laskussa

  • STT
Yhdysvaltain tiistaina julkistama päätös lykätä osaa Kiinaan kohdistuvista uusista tuontitulleista joulukuulle ei piristänyt markkinoita Euroopassa. Pörssi-indeksit ovat tänään olleet laskussa euroalueen ja Kiinan tuoreiden talouslukujen julkaisun jälkeen.

Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen OMX-indeksi oli iltapäivällä noin kaksi prosenttia pakkasen puolella. Huomattavaa laskua nähtiin muun muassa Outokummun osakkeissa.

Keskiviikkona julkistettiin euroalueen talouskasvun hidastuneen 0,2 prosenttiin toisella vuosineljänneksellä. Ensimmäisellä neljänneksellä kasvua oli 0,4 prosenttia. Huolestuttavana pidettiin Saksan bruttokansantuotteen 0,1 prosentin supistumista toisella neljänneksellä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pääsyynä heikentyneille talousnäkymille pidetään Yhdysvaltain ja Kiinan välisen kauppasodan vaikutuksia, jotka näkyvät myös Kiinan keskiviikkona julkaistuissa luvuissa.

Wall Street Journalin mukaan Kiinan työttömyys oli kasvussa ja teollisen tuotannon kasvu oli hidastunut matalimmalle tasolleen kymmeneen vuoteen. Teollinen tuotanto kasvoi heinäkuussa 4,8 prosenttia edellisvuodesta, kun vielä kesäkuussa kasvua edellisvuodesta oli 6,3 prosenttia.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa