Torstai, 28.5.2020 
Alma
Talous

Japani saattaa valita Patrian AMV-vaunut – testaukset alkamassa

  • STT
Patria kertoo, että yhtiö voi valmistaa vaunuja Japanissa, jos Japani valitsee Patria AMV:n tulevaksi miehistönkuljetusajoneuvokseen. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto Patria kertoo, että yhtiö voi valmistaa vaunuja Japanissa, jos Japani valitsee Patria AMV:n tulevaksi miehistönkuljetusajoneuvokseen. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
Japanin puolustusministeriö on ostanut Patrialta kaksi AMV-miehistönkuljetusvaunua testattavaksi. Japani tekee päätöksen varsinaisista hankinnoista noin vuoden ajan kestävien kenttätestien jälkeen.

Jos Patria saa Japanista varsinaisen tilauksen, kyse on huomattavasta kaupasta.

–  Ei se missään nimessä ole pienimmästä päästä Patrian toteutuneista ajoneuvokaupoista, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Petri Jokinen Patrian Land-yksiköstä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jos kauppa toteutuu, se olisi tiettävästi tähän mennessä suurin AMV-vaunuja koskeva kauppa. Jokinen ei kuitenkaan vahvista tietoa salassapitosopimusten vuoksi.

Hänen mukaansa Japanissa salassapitosäännöt ovat selvästi tiukemmat kuin länsimaissa.

Satojen vau

Patria on aiemmin myynyt AMV-vaunuja Suomeen, Ruotsiin, Puolaan, Sloveniaan, Kroatiaan ja Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin.

Muun muassa Puolaan on toimitettu satoja vaunuja. Suurkauppojen arvo nousee satoihin miljooniin euroihin. Osa vaunuista valmistetaan tavallisesti kohdemaassa.

–  Mikäli Japani valitsee Patria AMV:n tulevaksi miehistönkuljetusajoneuvokseen, olemme valmiit teknologiansiirtoon ja ajoneuvojen valmistukseen Japanissa, Jokinen sanoo.

Japanin puolustusvoimien järjestämiin testeihin osallistuu lisäksi kahden muun yrityksen valmistamat miehistönkuljetusvaunut.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa