Keskiviikko, 22.1.2020 
Visa
Talous

Hongkongin pörssi teki jättitarjouksen Lontoon pörssistä

  • STT
Hongkongin pörssin mukaan kauppa yhdistäisi perinteiset läntiset ja nousevat itäiset finanssimarkkinat. LEHTIKUVA/AFP Hongkongin pörssin mukaan kauppa yhdistäisi perinteiset läntiset ja nousevat itäiset finanssimarkkinat. LEHTIKUVA/AFP
Hongkongin pörssiä operoiva Hong Kong Exchanges and Clearing Limited (HKEX) kertoo tehneensä lähes 36 miljardin euron ostotarjouksen Lontoon pörssiä operoivasta London Stock Exchange Groupista (LSEG).

HKEX:in hallituksen puheenjohtaja Laura Cha sanoo uskovansa, että Hongkongin ja Lontoon pörssioperaattoreiden yhdistäminen mahdollistaisi maailmanlaajuisen markkinainfrastruktuurin luomisen.

Hän painottaa, että kauppa olisi hyvä niin yhtiöiden osakkeenomistajien, sijoittajien kuin molempien yhtiöiden kannalta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaupan ehtona on, että Lontoon pörssi luopuu aikeestaan ostaa yhdysvaltalainen taloustietoa tuottava Refinitiv. LSEG kertoo harkitsevansa Hongkongin pörssin tarjousta, mutta ilmoittaa pitävänsä kiinni Refinitivia koskevasta 24 miljardin euron tarjouksestaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa