Lauantai, 25.1.2020 
Pauli, Paavo, Paul
Talous

Viimeiset Nord Streamin putkenkappaleet lähetetty pois Suomesta

  • STT
ällä hetkellä putkilinjan asennustyöt ovat meneillään Venäjän ja Ruotsin vesillä. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER ällä hetkellä putkilinjan asennustyöt ovat meneillään Venäjän ja Ruotsin vesillä. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
Kiistellyn Nord Stream 2 -kaasuputken suomalainen urakoitsija on lähettänyt viimeiset putkenkappaleet merelle Kotkasta. Nord Stream 2 -putkiyhtiö kertoo, että putkeen liittyvät varastointi- ja logistiikkatoiminnot on näin saatu päätökseen.

Viimeiset putkitoimitukset Kotkasta lähetettiin putkenkuljetusaluksilla Venäjän vesillä työskentelevälle putkenlaskualukselle. Tällä hetkellä putkilinjan asennustyöt ovat meneillään Venäjän ja Ruotsin vesillä. Putkilinjaa on rakennettu tähän mennessä jo yli 1  900 kilometriä Suomen, Venäjän, Ruotsin ja Saksan vesillä.

Hankkeen suomalainen urakoitsija Wasco Coatings Finland pinnoitti ja varastoi 101  000 putkikappaletta Kotkan Mussalossa yli kahden ja puolen vuoden aikana. Hanke työllisti suoraan 400 henkilöä ja epäsuorasti noin 100 työntekijää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa