Sunnuntai, 17.1.2021 
Toni, Anton, Antto
Talous

Euromaiden valtiovarainministerit jatkavat vääntöä euroalueen budjetista

  • STT
Saksan, Luxemburgin ja Espanjan valtiovarainministerit neuvottelivat Brysselissä heinäkuussa. Lehtikuva/AFP Saksan, Luxemburgin ja Espanjan valtiovarainministerit neuvottelivat Brysselissä heinäkuussa. Lehtikuva/AFP
Euromaiden valtiovarainministerit palaavat jälleen rubikin kuution ääreen Luxemburgissa. Maat yrittävät päästä yhteisymmärrykseen Ranskan presidentin Emmanuel Macronin hellimän euroalueen budjetin rahoituksesta.

Kesäkuussa asian tiimoilta istuttiin pikkutunneille, eikä helppoa kokousta ole välttämättä tiedossa nytkään. Suomea kokouksessa edustaa valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk.).

Euromaiden valtiovarainministerit pääsivät kesäkuussa osittain sopuun euroalueen budjetista, mutta auki jäi, miten alueen kilpailukyvyn parantamiseen tähtäävä hanke rahoitetaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rahaa ohjataan ainakin normaalista EU:n budjetista. Sen lisäksi Ranska on ajanut sitä, että budjetille hankittaisiin lisämuskeleita jäsenmailta erillisellä sopimuksella. Suomi on suhtautunut tähän lisärahoitukseen varauksella.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi