Torstai, 13.8.2020 
Jesse, Okko
Talous

Asuntojen vuokrien nousu yhä suurinta pääkaupunkiseudulla – kärjessä täpärästi Vantaa

  • STT
Vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrat nousivat heinä–syyskuussa eniten Vantaalla vuoden takaiseen verrattuna, kertoo Tilastokeskus.

Vuokrat Vantaalla kiristyivät 1,9 prosenttia. Koko pääkaupunkiseudulla vuokrat kohosivat keskimäärin 1,7 prosenttia.

Vantaa oli vuokrannousun kärjessä myös edellisellä vuosineljänneksellä eli huhti–kesäkuussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Muissa suurissa kaupungeissa nousua oli eniten Tampereella ja Turussa. Koko maassa vuokrat nousivat keskimäärin vajaalla puolellatoista prosentilla vuoden takaisesta.

Helsingissä yhä kalleimmat neliöt

Vantaan noususta huolimatta kalleinta vuokraa maksetaan yhä Helsingissä. Pääkaupungin vapaarahoitteisissa vuokra-asunnoissa keskivuokra on 20,5 euroa neliömetriltä. Vantaalla neliöhinta on hieman yli 17 euroa, samalla tasolla kuin Espoossa ja Kauniaisissa. Koko maassa jäädään hieman alle 15 euron.

Vuodesta 2015 vuokrat ovat nousseet lähes koko maassa, mutta vuokrien vuosinousu on hidastunut eri puolilla maata. Eniten suurista kaupungeista vuokrat ovat nousseet Vantaalla, Turussa ja Kuopiossa. Suurista kaupungeista pienintä vapaarahoitteisten asuntojen vuokrannousu on ollut Seinäjoella, Hämeenlinnassa ja Kotkassa.

Tilastokeskus laatii vuokrien vuositilastoja neljä kertaa vuodessa. Niiden tiedot perustuvat Kelan asumistukirekisteriin ja yksityisiltä vuokrataloyhtiöiltä saataviin tietoihin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi