Tulosta tämä sivu
Talous

Sokos kokeilee muovikasseista luopumista – korvaavan ekokassin hinta kolminkertainen

Sokoksista saa jatkossa paperikankaasta tehtyjä vaihtoehtoja tavallisille muovikasseille. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA Sokoksista saa jatkossa paperikankaasta tehtyjä vaihtoehtoja tavallisille muovikasseille. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA
S-ryhmän tavarataloissa eli Sokoksissa ja Emotioneissa kokeillaan muovikasseista luopumista. Muovikassit on määrä korvata uusiutuvista raaka-aineista valmistetuilla ostoskasseilla, jotka ovat hinnaltaan kalliimpia, mutta joiden luvataan kestävän useita käyttökertoja. Uudistuksen tavoitteena on vähentää muovikassien kulutusta ja niistä syntyvän muovijätteen määrää.

Sokoksien uudet ostoskassit valmistetaan kotimaisen Paptic-yhtiön kehittämästä kierrätettävästä materiaalista, niin sanotusta paperikankaasta. Käyttöiän päätyttyä kassi kelpaa paperinkeräykseen.

–  Vaikka materiaali on paperimaista, se hylkii vettä ja on perinteisen paperikassin materiaalia joustavampaa, sanoo S-ryhmän tavaratalokaupan kehitysjohtaja Päivi Juntunen tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Juntusen mukaan ensimmäiset kassit tulevat kauppoihin jo tällä viikolla. Muovikasseja myydään niin kauan kuin niitä varastossa riittää, minkä jälkeen palautteen perusteella päätetään, tilataanko niitä lisää.

–  Kyllä meidän tarkoituksena on luopua muovikasseista, jos vain asiakkaat ovat samaa mieltä, Juntunen sanoo STT:lle.

Uusia ostoskasseja tulee myymälöihin kolmessa eri koossa, joista keskimmäinen vastaa kooltaan yleisintä kaupasta ostettua muovikassia. Ostoskassien hinnat ovat 30, 60 ja 90 senttiä. Suunnilleen vastaavan kokoiset muovikassit maksavat nykyään 10, 18 ja 30 senttiä. Paperikasseja Sokoksissa ja Emotioneissa ei ole tällä hetkellä tarjolla.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi