Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
Talous

Googlen emoyhtiö ylitti biljoonan dollarin rajapyykin

  • STT
Googlen emoyhtiön Alphabetin arvo kipusi torstaina uuteen ennätykseen. LEHTIKUVA/AFP Googlen emoyhtiön Alphabetin arvo kipusi torstaina uuteen ennätykseen. LEHTIKUVA/AFP
Hakukonejätti Googlen emoyhtiön Alphabetin markkina-arvo ylitti torstaina biljoonan dollarin rajan. Yhtiön osakkeen arvo nousi 0,76 prosenttia pörssipäivän loppuun mennessä. Alphabetista tuli samalla neljäs yhdysvaltalaisyritys, jonka arvo on kohonnut yli biljoonan eli tuhannen miljardin dollarin.

Älypuhelimia ja tietokoneita valmistava Apple ylitti saman rajapyykin elokuussa 2018. Siitä tuli tuolloin maailman ensimmäinen yksityisen sektorin yhtiö, jonka markkina-arvo nousi yli biljoonan dollarin.

Myös teknologiayhtiö Microsoft ja verkkokauppajätti Amazon ovat ylittäneet biljoonan rajan. Amazonin arvo on sittemmin pudonnut rajapyykin alle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yhdysvaltalaisten teknologiajättien lisäksi valtiolliset öljy-yhtiöt ovat havitelleet hurjaa markkina-arvoa. Vuonna 2007 Kiinan öljy-yhtiö PetroChina ylitti listautuessaan biljoonan dollarin rajan, mutta kiinalaisyhtiön arvo on sittemmin pudonnut. Myös Saudi-Arabian valtiollinen öljy-yhtiö Saudi Aramco on liittynyt biljoonakerhoon.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa