Lauantai, 19.9.2020 
Reija
Talous

Yli sata Tesla-kolaria tutkintaan – autojen epäillään kiihdyttäneen itsestään

  • STT
Sähköauto Teslan turvallisuus on joutunut kyseenalaiseksi, kertovat amerikkalaismediat. CNN kertoo, että liikenneturvallisuusviranomaisten tietoon on saatettu 110 Tesloille tapahtunutta onnettomuutta, joissa on loukkaantunut yhteensä 52 ihmistä. Teslojen epäillään kiihdyttäneen itsestään.

Ongelmia on ilmennyt kaikilla kolmella myynnissä olevalla Tesla-mallilla. Usein kyseessä on ollut tilanne, jossa autoa on oltu pysäköimässä tai se on ollut lähdössä pysäköintipaikalta.

Teslat ovat karanneet kuljettajiltaan ja törmäilleet muun muassa palmupuuhun, palopostiin, seinän läpi ja toisiin autoihin, kertoo Washington Post. Monissa tapauksissa on olemassa epäily, että kuljettajat ovat itse erehtyneet ja painaneet kaasua, kun pitäisi jarruttaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Osa kolareissa mukana olleista kuljettajista kuitenkin kertoo ajaneensa hitaasti, kun auto yhtäkkiä ryöstäytyi omin luvin. Kuljettajat ovat epäilleet, että ongelma on voinut olla lähtöisin Teslan Autopilot-ajoavustimesta.

Tesla ei halunnut kommentoida epäiltyjä turvallisuusongelmia. Amerikkalaiset liikenneturvallisuusviranomaiset ovat aiemmin selvittäneet epäilyjä vioista Teslojen akuissa. Kiihdytysongelmista kertoi Suomessa aiemmin Helsingin Sanomat.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta